Kapitein Rob

Kapitein Rob Kapitein Rob en het geheim van professor Lupardi van regisseur Hans Pos heeft van alle recente Nederlandse jeugdfilms beslist het meeste elan. Kapitein Rob zelf, een pannenkoeken bakkende kindervriend, maar als zijn mobieltje piept verandert hij in een laaglandse Batman. Zij het dan dat hij in een pruttelende motor met zijspan rijdt. Thijs Romer geeft hem met prettige distantie gestalte, beetje ongrijpbaar, beetje tongue-in-cheek en hoekig, als in een stripverhaal dat van plaatje naar plaatje springt. Zijn echtgenote Katja Schuurman is te zien als de Emma Peel-achtige Mevrouw de Weermevrouw Paula. Regie: Hans Pos. Met: Thijs Romer, Katja Schuurman, Arjan Ederveen, Jack Wouterse. In: 66 bioscopen. Kapitein Rob en het geheim van prof. Lupardi (2007) Scene uit film

Kapitein Rob en het geheim van professor Lupardi van regisseur Hans Pos heeft van alle recente Nederlandse jeugdfilms beslist het meeste elan. Kapitein Rob zelf, een pannenkoeken bakkende kindervriend, maar als zijn mobieltje piept verandert hij in een laaglandse Batman. Zij het dan dat hij in een pruttelende motor met zijspan rijdt.

Thijs Romer geeft hem met prettige distantie gestalte, beetje ongrijpbaar, beetje tongue-in-cheek en hoekig, als in een stripverhaal dat van plaatje naar plaatje springt.

Zijn echtgenote Katja Schuurman is te zien als de Emma Peel-achtige Mevrouw de Weermevrouw Paula.

Regie: Hans Pos. Met: Thijs Romer, Katja Schuurman, Arjan Ederveen, Jack Wouterse. In: 66 bioscopen.