Isaac Israëls in Het Slot Zeist:

Isaac Israëls in Het Slot Zeist: OP KOMST Het Centraal Museum toont vanaf half januari in de Culturele Vleugel van Het Slot Zeist schilderijen en tekeningen van Isaac Israëls (1865-1934), onder de titel Tekenen met olieverf. Het werk is te zien in combinatie met drie japonnen, passend in de sfeer van het fin de siècle. Israëls schilderde het bruisende stadsleven in een passende stijl. In de drukke hoofdstad maakte hij zich, na jaren oefenen en observeren, een schilderstijl eigen, waarbij hij in rake penseelstreken een moment van beweging wist vast te leggen. Israëls werkte snel en schetsmatig; hij tekende met olieverf. In het begin van de 20ste eeuw ging hij schilderen in de buitenlucht. 15 jan t/m 30 mrt in Het Slot Zeist, Zinzendorflaan 1, Zeist. Inl 030 - 6921704 & www.slotzeist.nl inv.nr. 21842 Israëls, Isaac (Amsterdam 1865 - Den Haag 1934)Japanse dame in rode kimono 1920-1920ca.olieverf op doek hoogte 70cm x breedte 60cm hoogte (met lijst) 89.5 cm x breedte (met lijst) 80cm Collectie Centraal Museum, Utrecht; bruikleen Stichting Van Baaren Museum 1980 Image & copyrights CMU/ Ernst Moritz Moritz, Ernst / CMU

Het Centraal Museum toont vanaf half januari in de Culturele Vleugel van Het Slot Zeist schilderijen en tekeningen van Isaac Israëls (1865-1934), onder de titel Tekenen met olieverf. Het werk is te zien in combinatie met drie japonnen, passend in de sfeer van het fin de siècle. Israëls schilderde het bruisende stadsleven in een passende stijl. In de drukke hoofdstad maakte hij zich, na jaren oefenen en observeren, een schilderstijl eigen, waarbij hij in rake penseelstreken een moment van beweging wist vast te leggen. Israëls werkte snel en schetsmatig; hij tekende met olieverf. In het begin van de 20ste eeuw ging hij schilderen in de buitenlucht.

15 jan t/m 30 mrt in Het Slot Zeist, Zinzendorflaan 1, Zeist. Inl 030 - 6921704 & www.slotzeist.nl