Inzichten kantelen

Sunny Bergman strijdt onder meer tegen fotoshoppen. Foto VPRO Sunny Bergman VPRO

1. De Grote Donorshow (BNN)

2. Beperkt Houdbaar (VPRO)

3. Paul Potts in TV Show (TROS)

De mooiste tv-momenten doen een inzicht kantelen voor het aangezicht van honderdduizenden kijkers, liefst live. De beste voorbeelden onthullen ook iets over onze eigen vooroordelen.

Zou BNN echt per sms laten stemmen welke kandidaat een donornier krijgt? Op het laatste moment van De Grote Donorshow vraagt presentator Patrick Lodiers om een time out en zegt hij dat de kijker gek is, als hij hem gelooft. Sunny Bergman filmt zichzelf in Beperkt Houdbaar, terwijl een inhalige cosmetisch chirurg haar lichaam tot op de laatste plooi afbreekt. Maar er is hoop.

In de Engelse show Britain’s Got Talent (het fragment was hier uitgebreid te zien in Ivo Niehe’s TV show) zingt een dikkige verkoper met een slecht gebit de aria Nessun dorma. Aan het eind zijn zaal en jury in tranen en is een ster geboren.

Hans Beerekamp

    • Hans Beerekamp