Hollandse landschapsfoto’s s

Hollandse landschapsfoto’s s Het woord landschap, in alle wereldtalen, is een Nederlandse uitvinding. Met natuur heeft het weinig te maken. Het werd voor het eerst door bestuurders gebezigd om een geografische eenheid aan te duiden die economisch moest worden benut. Nature as Artfice, natuur als kunstgreep, zo heet een expositie in München. Vijftien fotografen, onder wie Hans Aarsman, Jannes Linder en Theo Baart, laten hun oog op het Hollandse landschap vallen. Soms refereren ze aan beroemde schilders als Rembrandt en Ruysdael, maar meestal letten ze op moderne fenomenen: op koeien onder viaducten bijvoorbeeld. T/m 19 jan. Neue Pinakothek, Barer Str. 29, München. Di t/m zo 10-18u. Dicht 25 & 31 dec. Inl 0049-89 23805195 & www.pinakothek.de. Hollandse landschapsfoto's

Het woord landschap, in alle wereldtalen, is een Nederlandse uitvinding. Met natuur heeft het weinig te maken. Het werd voor het eerst door bestuurders gebezigd om een geografische eenheid aan te duiden die economisch moest worden benut. Nature as Artfice, natuur als kunstgreep, zo heet een expositie in München. Vijftien fotografen, onder wie Hans Aarsman, Jannes Linder en Theo Baart, laten hun oog op het Hollandse landschap vallen. Soms refereren ze aan beroemde schilders als Rembrandt en Ruysdael, maar meestal letten ze op moderne fenomenen: op koeien onder viaducten bijvoorbeeld.

T/m 19 jan. Neue Pinakothek, Barer Str. 29, München. Di t/m zo 10-18u. Dicht 25 & 31 dec. Inl 0049-89 23805195 & www.pinakothek.de.