Frank Capra in het Filmmuseum

Frank Capra in het Filmmuseum De Amerikaanse filmer Frank Capra (1897-1991), de koning van de gefilmde moraliteit, heeft school gemaakt. Nog altijd duiken zijn wat naïeve, maar energieke wereldverbeteraars op in de moderne Hollywoodfilm. Het Filmmuseum in Amsterdam vertoont een programma van Capra-films, zodat iedereen kan zien hoe goed de originelen ook weer waren, al waren ze soms wel heel belerend, heel schematisch en mierzoet. Op het programma staan onder meer klassiekers als It Happened One Night, Mr. Smith Goes to Washington en It’s a Wonderful Life, maar ook minder courante titels als The Bitter Tea of General Yen en Lost Horizon. ‘It’s a Wonderful Life! De films van Frank Capra.’ T/m 6 januari in: Filmmuseum, Amsterdam. Capra films

De Amerikaanse filmer Frank Capra (1897-1991), de koning van de gefilmde moraliteit, heeft school gemaakt. Nog altijd duiken zijn wat naïeve, maar energieke wereldverbeteraars op in de moderne Hollywoodfilm. Het Filmmuseum in Amsterdam vertoont een programma van Capra-films, zodat iedereen kan zien hoe goed de originelen ook weer waren, al waren ze soms wel heel belerend, heel schematisch en mierzoet. Op het programma staan onder meer klassiekers als It Happened One Night, Mr. Smith Goes to Washington en It’s a Wonderful Life, maar ook minder courante titels als The Bitter Tea of General Yen en Lost Horizon.

‘It’s a Wonderful Life! De films van Frank Capra.’ T/m 6 januari in: Filmmuseum, Amsterdam.