Fatal attraction

In een nachtclub in Tokio zag de 60-jarige Yu-Shung Lin begin vorig jaar de 25-jarige Yuki Yoshida op het podium trompet spelen. Het was het begin van een romance.

Vorig jaar zomer verhuisde Yoshida naar Boston voor een muziekstudie. Het appartement en de studie betaalde Lin, in ruil voor seks. Lin was vermoedelijk rijk geworden door de handel in onroerend goed.

Toen Lin in december vorig jaar Yoshida bezocht, bleek zij de relatie opeens te willen verbreken. Lin, beledigd, wilde opnieuw onderhandelen over hun ‘overeenkomst’ en bood haar 20.000 dollar als ze hem zou ontmoeten in Monument Valley, in de Amerikaanse staat Utah.

Daar ontmoetten de twee elkaar op 13 januari, 2007. Twee dagen later reden ze in Lins witte Ford Explorer naar een uitkijkpunt. Daar reed Lin – met Yoshida – het ravijn in, aldus de Amerikaanse autoriteiten.

Deze ongedateerde foto is gevonden in het fototoestel dat twaalf dagen na de zelfmoord is gevonden in het autowrak. Er lijkt geen reden om aan te nemen dat ook Yoshida zelfmoord wilde plegen. (AP)