En verder: Op komst

En verder: Op komst Dance Works Rotterdam Op zaterdag 12 januari is de première van Lareigne van de New Yorkse choreograaf Stephen Petronio. Acht dansers laten een wervelstorm van pure dans over het toneel razen. Petronio’s dansvoorstellingen vallen op door de combinatie van kracht en elegantie. Rotterdamse Schouwburg. 12 jan om 20u15. (kaartverkoop uitburo 010-240 01 66 in de Centrale Bibliotheek Rotterdam). Midwinterhoornblazen op de Sprengenberg Op zondag 6 januari beëindigt de Haarlese Midwinterhoorngroep het blaasseizoen op de Sprengenberg, onderdeel van Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug. Er wordt vanaf 14u geblazen op de oprijlaan en vlakbij de Palthetoren. Vanaf de parkeerplaats worden bezoekers ernaartoe geleid. In excursieschuur De Pas van Natuurmonumenten (Oude Deventerweg, ten zuiden van het dorp Haarle) zijn warme dranken te koop. De Haarlese blazers demonstreren daar ook hoe een midwinterhoorn wordt gemaakt en leggen uit wat het verschil is tussen een natte en een droge hoorn. Inl 0548-596353. Dance Works Rotterdam