En verder: Film

En verder: Film California Dreamin’ (Endless) is een film die doet denken aan de balkankolder van Emir Kusturica. Verwacht dus dorpsfeesten, persoonsverwisselingen en bruiloftsorkestjes, met een gitzwarte politieke ondertoon. De toevoeging Endless aan de titel slaat op het feit dat de film onvoltooid en ongemonteerd is uitgebracht. Desondanks wist hij in Cannes de Prix Certain Régard in de wacht te slepen. Dat Endless is ook een eerbetoon aan de vorig jaar bij een auto-ongeluk om het leven gekomen regisseur Cristian Nemescu (1979). Het materiaal dat Nemescu nog wel wist te voltooien openbaart een groot talent. In: 5 bioscopen. Heimatklänge Schitterende film over jodelen in Zwitserland. Aan de hand van drie moderne jodelmuzikanten blaast regisseur Schwitetert folkloristische stof van een traditie met lange wortels. Hij doet dat met een goed gehoor voor de muziek en de geluiden, en met een goed zicht op de sensualiteit van het Zwitserse landschap en de daarin levende wezens. In 5 bioscopen Heimatklänge