Elizabeth: the Golden Age

Elizabeth: the Golden Age In Shekhar Kapurs tweede film over Elizabeth I bindt de protestantse ‘virgin queen’ de strijd aan met de katholieke Spanjaarden. Hoewel Elizabeth: The Golden Age een kostuumfilm is die zich afspeelt tussen 1585 en 1588 lijkt het erop dat de makers de historische figuren en feiten gebruiken om een verhaal te vertellen over een recentere godsdiensttwist. De roomse Spanjaarden worden in de film fundamentalistische barbaren. De protestantse Britten staan voor de beschaafde westerse wereld die zich verdedigt tegen het katholieke (voor de goede verstaander: islamitische) imperium Regie: Shekhar Kapur. Met: Cate Blanchett, Clive Owen, Geoffrey Rush. In: 49 bioscopen. Film Title: Elizabeth: the Golden Age (2007) Scene uit film Copyright: © 2006 Universal Studios Universal

In Shekhar Kapurs tweede film over Elizabeth I bindt de protestantse ‘virgin queen’ de strijd aan met de katholieke Spanjaarden. Hoewel Elizabeth: The Golden Age een kostuumfilm is die zich afspeelt tussen 1585 en 1588 lijkt het erop dat de makers de historische figuren en feiten gebruiken om een verhaal te vertellen over een recentere godsdiensttwist. De roomse Spanjaarden worden in de film fundamentalistische barbaren. De protestantse Britten staan voor de beschaafde westerse wereld die zich verdedigt tegen het katholieke (voor de goede verstaander: islamitische) imperium

Regie: Shekhar Kapur. Met: Cate Blanchett, Clive Owen, Geoffrey Rush. In: 49 bioscopen.