een weekeinde vol sport

Eredivisie samenvattingen, RTl 4, zon 19.00 uur

Welke club wordt winterkampioen? Dit weekeinde spelen de eredivisieclubs de laatste wedstrijden voor de winterstop. Feyenoord gaat naar Heerenveen, PSV krijgt bezoek van NAC, Ajax speelt uit tegen VVV-Venlo.

Engels voetbal, Match of the day, BBC 1, zat 23.30 uur, BBC 2, zon 23.25 uur

Ook in Engeland wordt er nog een speelronde afgewerkt, met een paar leuke wedstrijden op het programma. Zowel Arsenal als Liverpool speelt zondag een uitwedstrijd tegen een subtopper: Arsenal treft Everton (zesde op de ranglijst), De ploeg van Ryan Babel stuit op Manchester City (vijfde). Koploper Manchester United speelt zaterdag uit tegen West Ham United.

Schaatsen NK allround, Ned. 1, zat 11.50 uur, zon 13.00 uur

In Groningen zijn dit weekend de NK allround. Niet alleen de nationale titel staat op het spel, de schaatsers kunnen zich ook kwalificeren voor de EK allround in Kolomna (Rusland) in januari. Kaarten (alleen nog staanplaatsen) kun je reserveren via www.aegonnkallround.nl of bel 050-3676767.

PDC WK darts t/m 1 jan, SBS 6, vrij 23.15 uur, zat 23.50 uur, zon 22.50 uur

In Londen wordt het officieuze wereldkampioenschap darts van de bond PDC gehouden. Zondag zijn de halve finales, dinsdag 1 januari is de finale (23.15 uur). Op de internetsite van SBS 6 kun je wedstrijden live meekijken, en terugkijken.