Een tweede-kans-kijker

Meisje in een jongenslichaam

1. Valentijn (VARA)

2. Vogelaar bij Pauw en Witteman (NPS/ VARA)

3. Beperkt Houdbaar (VPRO)

Ik ben een tweede-kanskijker. Met een gerust hart kijk ik naar CSI en mis ik prachtige tv, want er is Uitzending Gemist. De top-3 keek ik online. De documentaire Valentijn staat voor alle bijzondere producties van de publieke omroep die vaak onopgemerkt blijven. Hetty Nietsch volgde negen jaar lang Valentijn, lichamelijk een jongen, in hart en ziel een meisje. Aangrijpend en integer.

In de aflevering van Pauw en Witteman met minister Vogelaar vallen de ‘beste interviewers van Nederland’ van hun voetstuk. Jort Kelder en Heleen van Royen mogen de minister koeioneren, P&W denken aan de kijkcijfers.

Beperkt Houdbaar van Sunny Bergman bewijst dat herhalen niet altijd verkeerd is. Na de documentaire liet ook Bergman zien welke reacties haar film had opgeleverd.

Jan Benjamin