Die blote derrière

„Technisch gesproken is ze naakt”, aldus acteur Jason Schwartzman in het radio-interview met talkshowhost Big Dick Hunter uit Dallas dat als ‘Jason Schwartzman on the Wild Ass Circus (Part Two)’ op YouTube staat.

Het gaat over actrice Nathalie Portman, die samen met Schwartzman speelt in Hotel Chevalier, de voorfilm van Wes Andersons The Darjeeling Limited. Het filmpje circuleert sinds de première van The Darjeeling Limited, afgelopen september op het Filmfestival Venetië, op internet. Eerst nog met toestemming van de makers.

Op www.hotelchevalier.com werd je meteen doorverwezen naar iTunes, waar de proloog op de film over drie disfunctionele broers die elkaar tijdens een treinreis door India nou net niet helemaal ‘beter leren kennen’ zoals de dramaturgische wetten van Hollywood voorschrijven, gratis was te downloaden.

Eerder maakte regisseur Anderson vergelijkbaar onderkoeld absurdistische films als The Royal Tenenbaums (2001) en The Life Aquatic with Steve Zissou (2004). Sinds The Darjeeling Limited in Amerikaanse bioscopen draait, circuleert het filmpje alleen nog op torrent sites en het ‘Copyright Wilde Westen’ van YouTube. Wel even inloggen voor 18+ vanwege die naakte derrière. Of geduld hebben tot film plus voorfilm straks op het Filmfestival Rotterdam of in de filmtheaters (vanaf 28 februari) zijn te zien.

Maar ja, die blote Portman, wie kan daar op wachten?

zie www.hotelchevalier.com en www.youtube.com