Detlef Roth zingt Brahms

Detlef Roth zingt Brahms Het Nederlands Philharmonisch Orkest wordt in een opmerkelijk concertprogramma gedirigeerd door de Brit Paul McCreesh, enkele jaren geleden verantwoordelijk voor micro-bezettingen in de Matthäus Passion, waarbij hij de koorpartijen laat zingen door solisten. Nu dirigeert McCreesh groter werk: het voorspel uit Wagners Parsifal en de Vijfde symfonie ‘Reformatie’ van Mendelssohn, een saluut aan Bach. Tussendoor zingt de Duitse bariton Detlef Roth Vier Präluden und Ernste Gesänge van Brahms in de orkestratie van Detlev Glanert, een van de vele die er inmiddels bestaan. Ned. Philh. Orkest o.l.v. Paul McCreesh: 5, 7, 8 jan 20u15 Concertgebouw Amsterdam res 020 6718345; inl. www.orkest.nl Nederland, Utrecht, 19-03-2003 Britse Dirigent Paul Mac Creesh. Foto: Evelyne Jacq Jacq, Evelyne

Het Nederlands Philharmonisch Orkest wordt in een opmerkelijk concertprogramma gedirigeerd door de Brit Paul McCreesh, enkele jaren geleden verantwoordelijk voor micro-bezettingen in de Matthäus Passion, waarbij hij de koorpartijen laat zingen door solisten.

Nu dirigeert McCreesh groter werk: het voorspel uit Wagners Parsifal en de Vijfde symfonie ‘Reformatie’ van Mendelssohn, een saluut aan Bach. Tussendoor zingt de Duitse bariton Detlef Roth Vier Präluden und Ernste Gesänge van Brahms in de orkestratie van Detlev Glanert, een van de vele die er inmiddels bestaan.

Ned. Philh. Orkest o.l.v. Paul McCreesh: 5, 7, 8 jan 20u15 Concertgebouw Amsterdam res 020 6718345; inl. www.orkest.nl