De Mme Bovary van het Noorden

De Mme Bovary van het Noorden „Zij nam het flesje om de drie druppels te tellen. Een… twee… drie… vier… vijf… En zij dronk.’’ Zo eindigt, volgens scrhijver Louis Couperus, het leven van zijn romanheldin Eline Vere. Zij is een jonge vrouw, een morfiniste, die lijdt aan het leven; het leven in de hogere kringen van Den Haag, rond het fin de siècle. Het Nationale Toneel, ook uit Den Haag, brengt de roman op de planken. Met Maria Kraakman in de hoofdrol. Vere zoekt zo wanhopig naar haar geluk dat het haar steeds ontsnapt. Ze dweept met een operazanger, is obsessief verliefd, ze droomt van groots en meeslepend leven, omdat ze niets anders te doen heeft. Tournee t/m 23 maart. Info: 0900-345678 en www.nationaletoneel.nl. Eline Vere

„Zij nam het flesje om de drie druppels te tellen. Een… twee… drie… vier… vijf… En zij dronk.’’ Zo eindigt, volgens scrhijver Louis Couperus, het leven van zijn romanheldin Eline Vere. Zij is een jonge vrouw, een morfiniste, die lijdt aan het leven; het leven in de hogere kringen van Den Haag, rond het fin de siècle. Het Nationale Toneel, ook uit Den Haag, brengt de roman op de planken. Met Maria Kraakman in de hoofdrol. Vere zoekt zo wanhopig naar haar geluk dat het haar steeds ontsnapt. Ze dweept met een operazanger, is obsessief verliefd, ze droomt van groots en meeslepend leven, omdat ze niets anders te doen heeft.

Tournee t/m 23 maart. Info: 0900-345678 en www.nationaletoneel.nl.