Borsten en Bokito

1. Anna Nicole Smith (CNN)

2. Bokito (YouTube)

3. Louis van Gaal (VARA)

Vrouwelijke en mannelijke archetypen kregen dit jaar veel aandacht in de media. De dood van Anna Nicole Smith (39) was in februari urenlang breaking news bij CNN. De ex-playmate dankte haar roem aan haar borsten en haar huwelijk met een miljardair van 89.

In mei werd het Nederlands een uitdrukking rijker toen gorilla Bokito een vrouwelijke fan in Blijdorp wilde onderwerpen. Van dit prominent gebrachte nieuws zijn nauwelijks beelden. Op YouTube staan wel amateurbeelden van het (eerdere) gedrag van de vrouw.

In De Wereld Draait Door deed de vriendin van Louis van Gaal een boekje open over de voetbaltrainer. Die verweert zich, maar zijn liefdevolle blik doet zijn rechtlijnige tegenwerpingen teniet. Soms werkt tv ook ontmaskerend.

Mirjam Keunen