Alleen voor jongens!

Dit is alleen voor jongens want het gaat over ballen! Een paar weken geleden ben ik in het ziekenhuis geweest voor een zaadbalonderzoek. Niet omdat ik ziek ben, maar om te helpen bij een groot onderzoek.

De ‘ballendokters’ in het ziekenhuis in Alkmaar hebben heel veel jongens nodig om bij iedereen z’n ballen te meten en te onderzoeken. Als ze er heel veel hebben gemeten, weten ze wat normaal is en kunnen ze beter jongens helpen die wel problemen met hun ballen hebben. Het onderzoek was niet eng of zo. Ik mocht met een spelcomputer spelen en twee dokters maakten een echo. Ze hebben dan een apparaat dat werkt met geluidsgolven. Ze doen er gel op en dan tegen je huid. En dan kijk je op een soort tv bij jezelf naar binnen! Een paar foto’s van die echo mocht ik mee naar huis nemen. En ik kreeg ook nog een diploma en een cadeautje. ‘De ballen’!

Ziekenhuisnieuws van Boudewijn Pilon, 9 jaar, uit Hoorn