4 Golfen

Golfbanen van Nederland

Boekje: 39,90 euro, www.hokshop.nl

Golf is al een aantal jaren de snelst groeiende sport van Nederland. Er is dan ook al een aantal gidsjes te krijgen met een overzicht van alle banen. De golffederatie NGF maakt elk jaar een handzaam boekje op klein formaat (39,90 euro). Een nieuw ambitieus project is Golfbanen in Nederland, in groot formaat, gesponsord door Van Lanschot Bankiers. Dit boek is niet voor in een zijvak van je golftas, maar voor in een luie stoel bij de open haard. De redactie heeft recensenten gestuurd naar alle Nederlandse golfbanen: niet alleen naar de volledige 18-holes-kampioensbanen, maar ook naar de kleinere banen. Het project is nog niet helemaal geslaagd. De beschrijvende teksten over de banen zijn meestal vrij duidelijk, maar twee ongeveer even positief beoordeelde banen, krijgen vervolgens wel behoorlijk uiteenlopende cijfers. Heel fraai zijn de luchtfoto’s. (RO)

Met bijdragen van Marieke Buijs, Carola Janssen, Marjolein Marchal en Remmelt Otten