2 Pianospelen

Online lessen

www.onlinepianoles.nl, 49 euro voor 11 lessen

Op een echte concertvleugel spelen in een tot de nok gevulde concertzaal. Driehonderd pianisten uit heel Nederland krijgen die kans vandaag en morgen in de Rotterdamse Doelen. Daar speelt zich het jaarlijkse Vijfminutenfestival af van de Pianodriedaagse. Je hoeft niet per se goed te zijn om mee te doen. Sterker nog: er is geen selectie, geen verplicht repertoire en er zijn geen leeftijdsgrenzen. Een beetje piano kunnen spelen is natuurlijk wel handig. Dat kun je sinds kort online leren. Een echte piano of een keyboard heb je wel nodig, maar je hoeft niet op een vast tijdstip naar een docent. Aan de hand van korte instructiefilmpjes en uit te printen lessen leer je akkoorden spelen. Vragen worden via mail snel beantwoord. Een kwartiertje oefenen per dag is de opdracht. En dan in 2008 mee doen aan de 15e editie van het festival. (CJ)