Tijger in zoo doodt bezoeker

Een Siberische tijger die gisteren ontsnapte uit haar kooi in de San Francisco Zoo heeft een 23-jarige bezoeker gedood, twee van zijn vrienden, 18 en 19 jaar oud, raakten zwaargewond. Zij liggen in het ziekenhuis met diepe bijtwonden en sneeën in hoofd, handen, armen en nek. Hun toestand is stabiel maar kritiek.

Het ongeval gebeurde een kwartier na sluitingstijd. Er waren nog zo’n 20 tot 25 mensen aanwezig. Toen ontdekt werd dat de tijger, Tatiana genaamd, ontbrak is de politie gebeld. Vlakbij de omheining van haar kooi ontdekten de agenten het lichaam van een dode man. Een paar honderd meter verderop lag een andere man met ernstige hoofdwonden. Naast hem lag de tijger. Toen zij de politiemannen zag kwam ze op hen af. Daarop schoten zij de tijger dood.

Het is on duidelijk hoe de tijger kon ontsnappen uit haar habitat, een grot omringd door een vijf meter brede gracht en een zes meter hoge muur. Robert Jenkins, hoofd dierenverzorging verklaarde gisteren: „Het lijkt erop dat het dier over de omheining is geklommen, of gesprongen.” De politie kamde gisteren de dierentuin uit op zoek naar aanwijzingen.

Een jaar geleden heeft dezelfde tijger een van de verzorgers aangevallen tijdens voedertijd. Daarop zijn diverse veiligheidsmaatregelen getroffen. De afstand tot het publiek is vergroot en er is een stalen hekwerk voor de tralies van de kooien geplaatst. (AP, Reuters)