Spektakel bij Chelsea-Villa

Negen spelers van Chelsea geven in slotfase een 4-3 voorsprong weg.

Liverpool wint door een late treffer van Steven Gerrard.

Chelsea heeft in een spannende en spectaculaire wedstrijd punten laten liggen in de strijd om de landstitel. De nummer drie van de Engelse voetbalcompetitie kwam in eigen stadion niet verder dan 4-4 tegen Aston Villa. Chelsea eindigde het duel met negen spelers.

Aston Villa speelde vanaf de rust met tien man en maakte in de laatste minuut nog gelijk. Villa kwam voor rust al ruim op voorsprong door twee doelpunten van Shaun Maloney. Bij de tweede goal ging Chelsea-doelman Peter Cech, ondanks een gekneusde heup fit genoeg om te spelen, opzichtig in de fout. Vlak voor rust keerden de kansen voor Chelsea nadat Villa-verdediger Zat Knight een rode kaart kreeg voor een overtreding op Michael Ballack. De Duitser, door een voetblessure lange tijd uitgeschakeld, was in het veld gekomen voor de geblesseerde Frank Lampard. Andrej Sjevtsjenko benutte de strafschop. De Oekraïner maakte in de tweede helft ook de gelijkmaker.

De Braziliaanse oud-PSV’er Alex bracht Chelsea voor het eerst op voorsprong, waarna de Deen Martin Laursen weer gelijkmaakte. Nadat teamgenoot Ricardo Carvalho uit het veld was gestuurd na een vliegende tackle met twee benen op Gabriel Agbonlahor zorgde Ballack voor 4-3. Na de wedstrijd maakte de Portugees Carvalho zijn excuses voor de harde overtreding die door commentatoren als een aanslag werd omschreven. Verdediger Agbonlahor moest per brancard het veld verlaten.

De derde rode kaart ging even later naar Chelsea-verdediger Ashley Cole, wegens hands. Aanvoerder Gareth Barry bezorgde Villa uiteindelijk in de laatste minuut het zuurverdiende punt. Villa-verdediger Wilfred Bouma had toen net het veld verlaten om plaats te maken voor een aanvaller.

Wayne Rooney maakte voor Manchester United de openingstreffer bij Sunderland, waar het 0-4 werd. Voor rust was het al 0-3 na goals van Louis Saha en Cristiano Ronaldo. Met een benutte strafschop vlak voor tijd bepaalde Saha ook de eindstand. Oud PSV’er Ji-Sung Park kwam in de tweede helft in het veld voor Ronaldo.

Liverpool ging bijna onderuit bij Derby County, dat de laatste plaats bezet. Een late treffer van Steven Gerrard, in de 90ste minuut, redde Liverpool; 1-2. Ryan Babel begon in het basiselftal maar werd in de 72ste minuut vervangen door Dirk Kuijt. Fernando Torres opende de score voor Liverpool. Derby-verdediger James McEveley maakte na rust gelijk.

Arsenal speelde gisteravond uit tegen Portsmouth en kon door een overwinning de koppositie heroveren. De wedstrijd begon om kwart voor negen, net als Manchester City-Blackburn Rovers, en was pas afgelopen na de zaktijd van deze krant.