Radio Voorkeur

Top 2000. Multimediaal programma rond de lijst van 2000 door het publiek gekozen platen. Zie ook www.radio2.nl. Radio 2, 6.05-6.00u.

Desmet live. Onder meer Bas Heijne over zijn essayboek Onredelijkheid en de journaliste Afke van der Toolen, die een jaar lang werkte als vrijwilliger in een hospice en daar een boek over schreef: Laatste huis. Herh. Radio5, 18.00-19.50u.

De Avonden. In het kielzog van In Europa twee weken lang De eeuw van de luisteraar. In tien uitzendingen zullen alle decennia van de twintigste eeuw muzikaal worden verbeeld. Gesprek met historicus H.W. von der Dunk. Aflevering 4: De weg naar Auschwitz, 1929-1939. De crisis, de opkomst van het fascisme en communisme leiden onafwendbaar tot oorlog. Radio6, 19.00-22.00u.

Kunststof. Culinair journalist Florine Boucher dacht geen moment na over voedselhygiëne als ze haar gerechten bereidde. Nadat ze levensmiddelenbioloog Rijkelt Beumer ontmoette, keek ze anders naar haar eigen werk. In het boek De dood in de pot bundelden ze hun krachten. Over de gevaren die op de loer liggen bij het koken. Radio1, 19.00-20.00u.