Overige films

Johan (Nicole van Kilsdonk, 2005, Nederland). Regisseuse van o.a. het schitterende Ochtendzwemmers maakte minder geloofwaardig bioscoopdebuut met tragikomedie over rivaliserende broers: Johan (Michiel Huisman) verliest zijn geliefde buurmeisje (Caro Lenssen) aan zijn stoere broer, topvoetballer Johnny de Mol. Gedoe. Ned.3, 20.25-22.05u.

Phantom of the Opera (Joel Schumacher, 2004, VS). Bombastische verfilming van de vermaarde musical van Andrew Lloyd Webber over het door Gaston Leroux in 1910 gecreëerde spook. Schumachers regie benadrukt naar hartelust de kitscherige aspecten. Net5, 20.30-23.20u.

Nell (Michael Apted, 1994, VS). Jodie Foster als een in de bossen van North Carolina aangetroffen, verwilderd meisje wier taal doeltreffend het midden houdt tussen dierlijke klanken en baby-Engels. Hartverwarmende dokter Liam Neeson en psychologe Natasha Richardson ontfermen zich over haar. Moraal: gek is eigenlijk beter dan normaal en natuur beter dan cultuur. RTL8, 20.30-22.35u.

Blues Brothers 2000 (John Landis, 1998, VS). Laat vervolg is futloze replica van het origineel uit 1980. John Goodman verving overleden John Belushi als de helft van het gesjochte duo blanke soulzangers met de inmiddels klassieke zonnebril en zwarte hoed en kostuum. Teleurstellende gastoptredens van o.a. James Brown, Aretha Franklin, Eric Clapton, B.B. King, Bo Diddley en Dr. John. Veronica, 22.10-0.30u.

* Salvador (Oliver Stone, 1986, VS). Ongepolijste, genuanceerde oorlogsfilm geeft een zo accuraat mogelijk sfeerbeeld van de terreur in Latijns-Amerika, vanuit het perspectief van een journalist (James Woods) die zich aanvankelijk afzijdig weet te houden. Ned.2, 23.45-1.45u.