Internet Weblog van de dag

Schoenen van Manolo Blahnik Manolo Blahnik shoes are displayed in the Manolo Blahnik Store in New York, U.S., on Tuesday, Dec. 4, 2007. From Macy's to Manolo Blahnik, the weak dollar has brought a bonanza to New York City retailers, as tourists from western Europe pack their shops on a holiday buying spree. Manolo Blahnik President George Malkemus says the rise of the Euro is the best thing that has happened to his Manhattan store since its shoes were featured as must-have items among the women in the HBO television series, Sex in the City. Photographer: Robert Caplin/Bloomberg News BLOOMBERG NEWS

Blogosfeer. Marie-José Klaver schrijft in haar weblog digitale zaken over het New Yorkse Metropolitan Museum of Art waar momenteel een modetentoonstelling is te zien die is geïnspireerd op de blogwereld. „Zowel in het museum als online kunnen bezoekers commentaar geven op de tentoongestelde stukken. Er is een speciaal weblog voor de tentoonstelling met foto’s van de tentoongestelde stukken, waaronder gestippelde schoenen van Manolo Blahnik en Damien Hirst en een koninklijke jurk uit de negentiende eeuw van de Britse ontwerper Charles Frederick Worth, die als de geestelijk vader van de moderne mode wordt gezien. Door een dialoog met de bezoekers aan te gaan hopen de de makers van de expositie hun eigen kijk op mode te kunnen verrijken. Het Metropolitan Museum of Art heeft nog een ander interessant webproject, waarbij internetgebruikers tags kunnen toevoegen aan afbeeldingen van kunstwerken die online staan. Bezoekers van de site wordt gevraagd kunstwerken te beschrijven in hun eigen woorden. Die woorden worden als tags (trefwoorden) toegevoegd aan de catalogus. Tagging moet ertoe leiden dat bij zoekopdrachten kunstwerken te voorschijn komen die geïnteresseerden zonde tags niet te zien zouden hebben gekregen”.

Internetjournalist Marie-José Klaver schrijft in haar weblog over allerlei digitale zaken. nrc.nl/klaver