Doden op Java door modderstromen

Doden op Java door modderstromen Karang Anyar, 27 dec. Op Midden-Java zoeken dorpbewoners en militairen naar slachtoffers van de modderstromen die gisteren aan zeker 75 mensen het leven kostten. In het district Tawangmanu werden 37 mensen onder de modder bedolven, verspreid over Java kwamen nog eens 38 mensen om. Het heeft de afgelopen dagen vrijwel onafgebroken geregend in grote delen van Indonesië. Zeker 28.000 Javanen hebben hun huizen moeten verlaten. De laatste jaren leidt het regenseizoen in toenemende mate tot problemen: ontbossing op het platteland en dichte bebouwing in de steden hebben met name het dichtbevolkte Java bijzonder kwetsbaar gemaakt voor aardverschuivingen. Foto Reuters Indonesian soldiers and villagers dig into mud to search for landslide victims in Karang Anyar district near Solo, Indonesia's Central Java province, December 26, 2007. Landslides and floods caused by torrential rains overnight have left up to 81 people dead or missing in Indonesia's Central java province, police and rescue officials said on Wednesday. REUTERS/Andry Prasetyo (INDONESIA) REUTERS