4 Beschermen

Sokjes voor stoelpoten

www.oliveramicovic.com/sokjes, 175 euro per 4 stuks

Er was eens een notariskantoor dat veel geluidsoverlast had in de gezamenlijke eetruimte. Al dat geschuif van die stoelen op de stenen vloer, je kon elkaar nauwelijks meer verstaan. Modeontwerpster Olivera Micovic bedacht er iets op: sokjes om de stoelpoten. Op ‘kniekoushoogte’ (wat neerkomt op zo’n 17 centimeter – maar op verzoek kan Olivera Micovic ze ook in andere lengtes maken). De sokjes beschermen tegelijkertijd de vloer tegen het krassen van stoelpoten. En zo’n stoel met sokken staat ook nog eens leuk in de kamer. Het lijkt erop dat deze hoesjes een goed, of zelfs beter, alternatief zijn voor de viltjes die je gewoonlijk onder de poten plakt. Want die zwerven na een tijdje altijd los door de kamer. Micovic maakt de sokjes van wol die ze zelf met de hand vervilt. Standaard zijn ze in grijs of ecruwit te verkrijgen. (ML)

Met bijdragen van Malin Kox, Marleen Luijt en Hendrik Spiering