1 Spel

Na iedere beurt schiet de Baan des Doods over het bord.

Khet, het laserspel

2 spelers vanaf 9 jaar, importeur www.productief.nl, 65 euro

Voor een laserspel gaat het best traag. Het zal de onwennigheid zijn. Hoe vaak speel je nou een soort buitenaards schaak waarin je je stukken (en die van de tegenstander) zo moet gebruiken dat de laserstraal die uit een hoekje van het bord komt, precies op de koning van je tegenstander weerspiegeld wordt? Pang! Dan heb je gewonnen. De meeste stukken hebben een spiegeltje, dat moge duidelijk zijn. En telkens na iedere beurt schiet die Baan des Doods over het bord. Als dat laserlicht een stuk treft dat niet spiegelt of een stuk dat zijn spiegel stom genoeg net de andere kant op heeft staan, is dat stuk geslagen. Zap! Dat ruimt mooi op. Ruim baan voor de straal des doods! In werkelijkheid is die straal trouwens een zachtaardig rood lichtstraaltje dat als het vaak weerspiegeld wordt ook behoorlijk uit focus raakt, maar goed, dat is niet zo erg. Zeker voor beginners is ook de traagheid van de stukken wennen. Alle stukken mogen maar een stapje per beurt. Wij waren de eerste keer vooral bezig om te voorkomen dat we onze eigen stukken uit het spel laserden. Een intrigerend spel. (HS)