The Police lucratiefst

Rockgroep The Police staat bovenaan de veelverdienerslijst van poptournees in 2007. Volgens cijfers van Pollstar, het bureau dat de cijfers van popconcerten in de VS bijhoudt, leverde de reünie van het trio dat na 21 jaar alleen al 54 concerten in Noord-Amerika en Canada gaf, ruim 130 miljoen dollar op. De in Amerika grote countryster Kenny Chesney en popster Justin Timberlake verdienden beiden ruim 70 miljoen met hun tournees. Andere lucratieve tours waren dit jaar van Celine Dion (65 mln), Van Halen (56 mln), Tim McGraw en Faith Hill (52 mln), Rod Stewart (49 mln) en Genesis (47 mln). Pollstar keek ook naar de duurste kaarten. In die lijst staan Barry Manilow en Celine Dion bovenaan met ruim 140 dollar per ticket. De goedkoopste kaarten onder de grote acts waren voor de Dave Matthews Band (47 dollar).