Regenachtige kerst

Geleidelijk komt er meer en meer ‘schwung’ in de atmosfeer. Morgenavond al steekt er een straffe bries op, maar vanaf donderdagmiddag wordt het echt onstuimig decemberweer.

Vanavond en vannacht houdt het sterk nevelige weerbeeld aan, met plaatselijk verdichting tot mist. Vooral in de noordelijke provincies is de kans groot op mist. Er zal een briesje waaien vanuit het zuiden en de temperatuur daalt naar rond het vriespunt.

Morgen, Eerste Kerstdag, gaat de wind wat verder toenemen in kracht. In eerste instantie zijn nevel en mist(banken) aanwezig, later in de ochtend arriveren er ook enkele opklaringen. Op de Noordzee ligt ondertussen een regenzone, die geleidelijk onze kant op komt. Daar vooruit loopt het dicht met bewolking en in de avond gaat het vanuit het westen licht regenen.

Aan zee waait dan inmiddels een (vrij) krachtige zuidwestelijke wind en de maxima zijn op een graad of 4 uitgekomen. Op de Tweede Kerstdag is het alweer zo goed als droog. De aangevoerde lucht is wat milder en de middagtemperatuur gaat naar een graad of 6.

Een aanzienlijk deel van de donderdag ziet er ook droog uit, maar in de avond volgt de aanzet naar een wisselvallige en tamelijk windrijke periode.