Radio Voorkeur

Marathongasten. De VPRO-radio zendt weer marathoninterviews uit. Het spits wordt afgebeten door Marita Mathijsen, hoogleraar Moderne Nederlandse letterkunde aan de Universiteit van Amsterdam. Ger Jochems praat met haar. Radio1, 9.00-12.00u.

Top 2000 Verhalenarchief. Carice van Houten, Antonie Kamerling, Gijs Scholten van Aschat, Carine Crutzen en Monic Hendrickx lezen de hele Eerste Kerstdag een selectie voor uit de ingezonden verhalen voor het Verhalenarchief, herinneringen van luisteraars bij platen uit de Top 2000. De negende editie gaat in de nacht van Eerste op Tweede Kerstdag van start. Radio2, 9.00-19.00u.

Kunststof. Ad van Denderen reist als fotograaf de wereld rond. Journaliste Margalith Kleijwegt schreef voor Vrij Nederland verhalen over de multiculturele samenleving. Gesprek met een geëngageerd koppel. Radio1, 19.00-20.00u.

Met het Oog op Morgen. Mieke van der Weij reisde op een koude winterdag naar Texel en bezocht Karina Wolkers, die deze week het Groot Dictee van haar onlangs overleden echtgenoot Jan Wolkers voorlas. Radio1, 23.00-24.00u.