Radio Voorkeur

Kunststof. Gasten zijn de vertalers Erik Bindervoet en Robbert-Jan Henkes, die in Voor altijd jong liedteksten van Bob Dylan uit de periode 1974-2001 verzamelden. Bindervoet en Henkes maakten zingbare Nederlandse vertalingen van de Engelse songteksten. Eerder vertaalden zij Dylans teksten uit de periode 1962-1973 en werk van The Beatles. Radio1, 19.00-20.00u.

Leading Ladies in Buddhism. De Boeddhistische Omroep BOS zendt de eerste aflevering uit van de serie Leading Ladies in Buddhism, drie portretten van bijzondere vrouwelijke boeddhistische leraren. Programmamaakster Marlous Lazal reisde naar Santa Fe in New Mexico om zenleraar Joan Halifax Roshi te portretteren. Halifax bestudeerde als antropologe de shamanistische praktijken van ‘native Americans’. Ze geeft leiding aan het Upaya Institute and Zencenter, waar het geëngageerd boeddhisme centraal staat. Radio5, 22.00-23.00u.

Met het Oog op Morgen. Speciale eindejaarsuitzending: Henk van Hoorn praat in de Verenigde Staten met Leo Vroman, 92 jaar en een van de grootste Nederlandse dichters, en zijn vrouw Tineke. Radio1, 23.00-24.00u.