Niemand kan Martin Ros vervangen

Een uitstekend artikel van Mohammed Benzakour (Opinie, 6 december). Hoewel de Tros nu zegt dat het een `communicatiestoornis` was met de pers en NRC Handelsblad, en dat Martin Ros niet om zijn leeftijd maar vanwege zijn tanende `coherentie` is ontslagen, kan iedereen met eigen oren horen dat hij nog in opperbeste vorm is. Op zowel geestelijk vlak als, zoals Benzakour betoogt, in passionele zin. Benzakour heeft de vinger op de zere plek gelegd.

De infantilisering in onze media neemt verontrustende vormen aan, met alle gevolgen voor de kwaliteit van programma`s en kunstbeleving. Ik schaam mij voor mijn omroep en heb, aangemoedigd door Benzakour, m`n abonnement opgezegd. Ik hoop dat velen hetzelfde doen. Niemand kan Ros vervangen.

    • Mr. Mareille van Hof