Israël gaat door met bouw nederzettingen in Oost-Jeruzalem

Jeruzalem. Israël is van plan 740 nieuwe huizen te bouwen in het bezette Oost-Jeruzalem, ondanks toezeggingen om alle bouwactiviteiten van nederzettingen te bevriezen. Dat heeft Rafi Eitan, minister voor zaken betreffende Jeruzalem, gezegd. Volgens Eitan heeft Israël nooit beloofd om het bouwen van huizen in Jeruzalem te stoppen en heeft de regering de verplichting om al haar burgers te huisvesten. De regering heeft geld vrijgemaakt voor 500 nieuwe huizen in Har Homa en 240 in Maaleh Adumim. Een Palestijnse woordvoerder keurde de plannen af en beschuldigt Israël ervan dat zij de hernieuwde vredesgesprekken probeert kapot te maken. Op de conferentie in Annapolis eind november hebben beide partijen beloofd om de routekaart nieuw leven in te blazen. Volgens deze routekaart moet Israël stoppen met het bouwen van nederzettingen en moeten de Palestijnen geweld afzweren. In de nederzettingen in Oost-Jeruzalem wonen duizenden mensen. Israël heeft Oost-Jeruzalem in 1967 geannexeerd, een stap die internationaal nooit is erkend.