Internet Weblog van de dag

De zaak gaat altijd voor. Samas office furniture. Houten, 20-06-06 © Foto Merlin Daleman Daleman, Merlin

Marc en Myrthe. ‘Mijn man is altijd aan het werk, nooit heeft hij tijd voor mij en de kinderen. Het lijkt wel of zijn baan veel belangrijker is dan wij. En als ik er iets van zeg, reageert hij niet eens. Ik weet niet meer wat ik met hem aan moet en ik heb hier schoon genoeg van. Als het zo doorgaat, ga ik liever scheiden!’.

Op het expertblog ‘carrièrecoach’ bespreekt Marianne van der Pool de consequenties die werkverslaving kan hebben op het huwelijkse leven. Het architectenbureau van Marc lijkt vaak belangrijker dan Myrthe en hun kinderen. Wat begint als een carrièrekwestie komt zo steeds dichter in de buurt van een relatiecrisis. Hoe komt het stel hier uit? Moet Marc minder gaan werken of is het verstandiger om uit elkaar te gaan? Op het weblog geeft coach Van der Pol advies:

„Het lijkt erop dat de communicatiekanalen tussen Myrthe en Marc behoorlijk verstopt zitten. De coach vraagt daarom aan Myrthe om haar man de volgende keer mee te nemen. Dat heeft heel wat voeten in de aarde: Marc vindt het in eerste instantie onnodig om bij een coach langs te gaan – ‘we kunnen het toch wel zelf oplossen’ – en bovendien heet hij er helemaal geen tijd voor. Myrthe weet hem er uiteindelijk van te overtuigen dat ze echt aan hun relatie moeten werken en na flink uitstellen komt hij toch mee naar een afspraak met de coach.”

Lees meer adviezen op nrc.nl/carrierecoach