Film van de dag

Scène uit The Muppet Christmas Carol met de Britse acteur Michael Caine (Brian Henson, 1992, VS). MUPPET CHRISTMAS CAROL, Miss Piggy, Michael Caine, Fozzie Bear, Kermit, Gonzo, 1992 Walt Disney Co./courtesy Everet

The Muppet Christmas Carol. Leuke, muzikale versie van Charles Dickens’ Victoriaanse kerstklassieker A Christmas Carol, met Kermit de Kikker als Bob Cratchit, Miss Piggy als zijn vrouw Emily en de acteur Michael Caine als Ebenezer Scrooge. Het verhaal wordt verteld door The Great Gonzo (als Dickens) en Rizzo de Rat (als zichzelf), zodat veel van Dickens’ oorspronkelijke proza gewoon kon worden overgenomen. Het was de eerste Muppetfilm na de dood van Jim Henson, de bedenker van The Muppets en de stem van Kermit de Kikker – overgenomen door Steve Whitmire. Deze vierde Muppetfilm was het regiedebuut van de zoon van Jim Henson, Brian. De geesten van ‘Christmas past, present and yet to come’ krijgen gestalte door nieuw ontworpen Muppet-poppen. De liedjes van Paul Williams vallen een tikje tegen.(Brian Henson, 1992, VS), RTL5, 18.25-20.00u.André Waardenburg