Film van de dag

Scène uit Ella Enchanted (Tommy O’Haver, 2004, VS).

Ella Enchanted. Ella wordt bij haar geboorte door een fee gezegend met een geheim gehouden wens die een vloek blijkt: zij moet iedereen gehoorzamen die haar iets gebiedt. Zolang Ella door liefhebbende familie wordt omringd, is dat niet zo erg. Maar als Ella een vervelende stiefmoeder en twee vervelende stiefzusters krijgt, die bovendien achter de reden voor haar merkwaardige gedrag komen, lijkt de toekomst niets moois meer in petto te hebben. De stiefzusjes van Ella lezen ‘Medieval Teen’ en zwijmelen over Prince Char, terwijl de heldin demonstreert voor de bevrijding van boemannen. Het is leuk om dit sprookje met moderne twist te vergelijken met de gelijksoortige Shrek-films en de nieuwste Disney, Enchanted. Actrice Anne Hathaway speelt ook de hoofdrol in The Princess Diaries 2, vandaag om 17.20u. op BBC 1. (Tommy O’Haver, 2004, VS), BBC 1, 14.20-15.45u.

André Waardenburg