Einde aan politieke crisis in Nepal

Kathmandu. De voormalige maoïstische rebellen hebben gisteren toegezegd weer zitting te nemen in de Nepalese regering. Daarmee komt er een einde aan de politieke crisis die leidde tot het uitstellen van de verkiezingen voor onbepaalde tijd. Er is nog geen datum vastgesteld voor de terugkeer van de oud-rebellen in de regering. De maoïsten stapten in september uit de regering, omdat hun eis dat de monarchie onmiddellijk zou worden afgeschaft, niet werd ingewilligd. De maoïsten hebben nu met zes Nepalese politieke partijen afgesproken dat in april een grondwetgevende vergadering wordt verkozen. Tijdens de eerste bijeenkomst moet die een einde maken aan de monarchie, zodat Nepal een republiek wordt. De vergadering zal dan de grondwet aanpassen en een nieuwe politieke structuur voor het land bepalen.