1 Sport

Briancon -Tour de France 2005 -wielrennen-cycling-cyclisme - 11e etappe - Courchevel-Briancon - Michael Rasmussen (Rabobank) bolletjestrui en Erik Breukink - foto Marketa Navratilova/Cor Vos ©2005 Vos, Cor

Holland Sport Kampioenquiz Nederland 2, Vanavond, 20.25 u Studio Sport JaaroverzichtNederland 1, Eerste Kerstdag, 13.15 u.

Holland Sport Kampioenquiz heet de speciale uitzending op Kerstavond van de makers van het leukste sportprogramma van de Nederlandse tv: Holland Sport. Matthijs van Nieuwkerk en Wilfried de Jong leiden dit keer een quiz waarin twee teams van drie topsporters worden getest op hun sportkennis van het jaar 2007. Morgen toont Studio Sport de herhaling van hoogte- en dieptepunten van het voorbije sportjaar. Het drama Rasmussen, die als eerste geletruidrager ooit uit de Tour de France werd gehaald. Het zinderende einde van de voetbalcompetitie. Op de laatste wedstrijddag streden Ajax, PSV en AZ nog om het landskampioenschap. Ook in de Formule 1 streden drie coureurs tot in de laatste wedstrijd om de titel. En dan was er nog de zegetocht van schaatser Sven Kramer die Europees en wereldkampioen allround werd.