WIJ VAN ABN AMRO

Zij zijn het zichtbaarst ‘wij van ABN Amro’: het baliepersoneel van de bankfilialen, zoals hier van de Rotterdamse hoofdvestiging, aan de Coolsingel.

‘We zijn veel in het nieuws geweest, het was een turbulent jaar, en we kregen veel vragen van klanten. En ook wij als personeel hadden veel vragen’, zegt een woordvoerder van de bank. ‘Maar we hebben onze professionele houding niet laten varen.’

Meer dan een half jaar duurde het overname gevecht om ABN Amro.

Winnaar werd het bankentrio Fortis (Belgisch), Santander (Spaans) en The Royal Bank of Scotland. Fortis neemt onder meer de bankfilialen zoals die in Rotterdam over.

Particuliere rekeninghouders zullen weinig merken van de nieuwe eigenaar, zegt Fortis-bestuurder Lex Kloosterman, zelf een ex-ABN Amro-manager. ‘Wij zullen het onze nieuwe klanten niet ingewikkeld maken. Maar er zal ook niet niets veranderen.’