WIJ GLAMOURGIRLS

Zon, zee, strand en glamour – de Baja Beach Club in Rotterdam biedt tropisch entertainment in een opwindende sfeer, zegt eigenaar Jo van Galen. Zijn club, onlangs uitgeroepen tot Beste danscafé van Nederland, ontvangt zo’n 1.200 gasten per avond. De bezoekers komen zelfs met bussen vanuit Limburg en Groningen, zegt Van Galen.

Publiciteit genereren, daar is de horecaondernemer ook een meester in. In april haalde zijn club de landelijke pers door een borstvergroting te verloten onder de bezoeksters (duizend vrouwen meldden zich aan). Een maand later konden stamgasten voor duizend euro een onderhuidse portemonnee in hun bovenarm laten plaatsen (70 bezoekers lieten zich chippen).

Maar het geheim van zijn concept is het personeel, stelt Van Galen. ‘Onze serveersters zijn artiesten. Met hun acts bepalen zij de sfeer.’ Wat voor acts? Shows, groepsdansen met het publiek en desgewenst bodyshots. Bodyshots? Van Galen: ‘Ze spuiten slagroom op hun buik en dat mag de bezoeker eraf likken.’