Radio Voorkeur

Opium. Paul de Leeuw is te gast. Volgens kenners behoort hij tot één van de beste televisiemakers van Nederland en zijn populariteit kent geen grenzen. Programma’s als Mooi! Weer de Leeuw, The day after en de BNN-serie Ranking the stars zijn erg populair. Niet alleen op televisie is hij succesvol, in het Gelredome in Arnhem gaf hij ook nog vijf uitverkochte concerten van Symphonica in Rosso. Een gesprek met De Leeuw over zijn carrière, zijn tv-shows en de toekomst. Radio1, 19.00-20.00u.

Circus Jeroen Bosch. Speciale aflevering met in het derde uur de registratie van een unieke kerstvoorstelling van cabaretier Freek de Jonge. Radio2, 20.00-23.00u.

Radio Atelier. Het Schervengericht van A.F.Th. als hoorspel, met Rick Launspach, Jack Wouterse en Frank Lammers, in de regie van Vibeke von Saher en Marlies Cordia. Jeroen Kuitenbrouwer maakte de soundscape. A.F.Th. maakte een eigen versie van een van Amerika’s beruchtste moordzaken van de vorige eeuw, de Mansonmoorden, op de hoogzwangere vrouw van Roman Polanski, Sharon Tate, en haar vrienden. Presentatie: Vincent Bijlo. Radio1, 21.00-22.00u.