Kou tempert

In een dunne laag aan de grond is het nog steeds erg koud. Op de meeste plaatsen bleef het kwik gisteren ruim onder nul en vanochtend zal de thermometer lokaal min 8 graden aanwijzen! Het lijkt er echter op dat de winter het gaat verliezen. Wie op ondiep water wil schaatsen, kan dat het best vandaag doen. Het ijs zal morgen en de dagen daarna heus niet meteen weg zijn, maar de prachtige winterse sfeer gaat er wel af.

Het blijft vandaag nevelig, maar de zon komt er goed door en bij weinig wind stijgt het kwik tot rond het vriespunt, maar op de toppen van de Limburgse heuvels kan het wel +4 tot +8 graden worden. Komende nacht vriest het licht in het oosten, in het westen drijft bewolking binnen, gaat er later een beetje regen vallen en zal het kwik eerder iets verder oplopen dan dalen.

Zondagochtend trekt de lichte regen verder het land op en in het oosten kan dit op trottoirs en niet gestrooide klinkerwegen tot wat ijzel aanleiding geven. ’s Middags is het nevelig en meest bewolkt. De lokale gladheid is dan voorbij, want het kwik stijgt naar 2 tot 6 graden. Maandag en met Kerst is het tamelijk bewolkt en steekt er een matige wind op uit zuid tot zuidwest. In het westen wordt het dan vrij zacht, rond 6 graden, maar in het oosten stribbelt de winter nog wat tegen met ’s nachts temperaturen rond het vriespunt en maxima rond 3 graden.