Groot animo voor fietscursus A’dam

Groot animo voor fietscursus A’dam Amsterdam, 22 dec . Deelnemers aan een fietscursus voor allochtone vrouwen in Geuzenveld- Slotermeer in Amsterdam-West poseren voor de camera van Ari Versluis & Ellie Uyttenbroek. Het is een van de twaalf groepsportretten die het Rotterdamse fotoduo maakte voor het maandblad M, dat vandaag bij NRC Handelsblad verschijnt. Deze speciale uitgave is geheel gewijd aan het wij-gevoel, de identiteit van Nederland. In Geuzenveld-Slotermeer ontstonden begin dit jaar wachtlijsten voor de fietscursussen voor vrouwen. Het Amsterdamse stadsdeel organiseert om de twee maanden vier tot zes cursussen, elk voor maximaal vijftien deelnemers. In tien lessen van een uur leren de vrouwen de basisbeginselen van het fietsen, zoals opstappen, in balans blijven, sturen, remmen, bochten maken. De animo neemt duidelijk toe, zegt trainster Jolijn den Ouden: „Je ziet in Amsterdam veel meer hoofddoekjes fietsen. Vrouwen schamen zich niet langer om op cursus te gaan. Zelfs vrouwen van zestig melden zich aan.” Foto Ari Versluis & Ellie Uyttenbroek M: Portretten van twaalf groepen Nederlanders voorpagina zaterdag 22-12 ???