FC Zwolle door zege aan de leiding

FC Zwolle is de nieuwe koploper in de eerste divisie. De club won gisteravond bij AGOVV (0-1) en heeft nu een punt voorsprong op RKC. De Waalwijkers echter kunnen nog als lijstaanvoerder de winterstop van drie weken ingaan. Ze moeten dan morgen winnen van Eindhoven.

MVV had op gelijke hoogte met RKC kunnen komen. Het elftal van trainer Robert Maaskant kon het karwei echter niet afmaken bij Stormvogels Telstar, dat de voorgaande vijf duels had gewonnen.

Bij een stand van 1-0 in Maastichts voordeel werd het duel gestaakt. Het licht viel uit in Velsen. Twee weken geleden, bij ADO Den Haag, kon om dezelfde reden een wedstrijd van MVV niet worden uitgespeeld. FC Den Bosch kon evenmin volgen, aangezien het duel met Volendam werd afgelast. Hier was een moeilijk bespeelbaar veld de oorzaak. Ook Veendam- RBC Roosendaal ging wegens het slechte weer niet door. Go Ahead Eagles handhaafde zich in de subtop. Na drie nederlagen op rij won het team weer eens, van Cambuur. Het werd 3-1.

Na drie nederlagen won ook ADO Den Haag weer. De ploeg haalde uit tegen TOP Oss, 5-1. Knopper maakte twee doelpunten. Fortuna won weer eens, wat de Limburgers in de voorgaande negen wedstrijden niet was gelukt. In Sittard werd Haarlem verslagen, 1-0. Als coach op de bank bij de Limburgers zat Roger Reijners, als opvolger van de een week geleden weggestuurde Henk Wisman. (ANP)