Duur kwalificatie F1 aangepast

PARIJS, 22 dec. De duur van de drie kwalificatieraces in de Formule 1 is voor volgend jaar aangepast. Zo blijkt uit het nieuwe sportreglement dat gisteren door de internationale autosportbond FIA is gepubliceerd. De eerste sessie zal twintig minuten duren, waarna de langzaamste zes coureurs afvallen. Het tweede duurt een kwartier, waarna opnieuw de zes traagste rijders kunnen uitstappen. De overgebleven tien coureurs strijden in een sessie van tien minuten om de poleposition. Afgelopen seizoen duurde elke kwalificatiesessie nog vijftien minuten. De inkorting van het laatste deel heeft tot gevolg dat de coureurs die na de kwalificatie niet meer mogen bijtanken, minder tijd zullen besteden aan het leegrijden van de brandstoftanks. De verandering is niet alleen beter voor het milieu, maar moet ook voor meer spanning zorgen in de slotfase van de kwalificatie.