Correcties & aanvullingen

Plutarchus

In het artikel Geen Spartaanse kinderlijkjes in Griekse kloof (20 december, pagina 10) wordt gesproken over de Grieks-Romeinse historicus Plutarch. Dit moet Plutarchus zijn.

Mokum Mobiel

In het bericht Amsterdam eist geld terug van fracties (18 december, pagina 3) staat dat de partij Mokum Mobiel van Gonny van Oudenallen een bedrag van ruim 64.000 euro subsidie uit 2002 en 2003 moet terugbetalen aan de gemeente Amsterdam. Dit bedrag heeft de gemeente later verrekend met subsidievoorschot over 2005. Mokum Mobiel tekende bezwaar aan tegen de terugbetaling. Dat wees de bestuursrechter vorige week af.

Barroso

In het artikel Grenzeloos breidt Europa zich verder uit (19 december, pagina 5) wordt de voorzitter van de Europese Commissie José Maria Barroso genoemd. Hij heet José Manuel Barroso.

Anna Achmatova

Bij het artikel over Anna Achmatova (Boeken, 30 november) stond ten onrechte dat de bloemlezing Sneeuwstorm, noodlot, lied een verzameling is van de Achmatova-vertalingen die Hans Boland de afgelopen 25 jaar maakte. Het boek bestaat deels uit herziene en deels uit nieuwe vertalingen.