Vrij reizen in Europa uitgebreid

Vrij reizen in Europa uitgebreid Schmilka-Hrensko, 21 dec. Acht landen in Midden-Europa en Malta zijn vannacht toegetreden tot de zogenoemde Schengenzone. Daarmee behoren de vaste grenscontroles op het personenverkeer langs het voormalige IJzeren Gordijn tussen de Oostzee en de Adriatische Zee tot het verleden. Gisteren verwijderden wegwerkers achterhaalde verkeersborden, bijvoorbeeld aan de Duits-Tsjechische grens. Foto AP Employees of a construction firm dismantle traffic signs close to the German-Czech border point in Schmilka-Hrensko, Germany, Thursday, Dec. 20, 2007. The European Union's easternmost members, nine new countries, most of them ex-Communist states, join the bloc's area of borderless travel known as the Schengen zone on Friday. (AP Photo/Matthias Rietschel) Associated Press