Verschenen

De kleine winterse keuken. De kleine vegetarische keuken. Becht, 154 blz. en 160 blz. € 9,90 per deel.

Twee kleine kookboekjes met recepten voor winterse dagen.

Rijkelt Beumer en Florine Boucher: De dood in de pot? 60 lekkere recepten onder de loep. Pereboom, 128 blz. € 18,50

Recepten van culinair schrijfster met commentaar van microbioloog.

Adriaan de Boer: Wat doet die kip in het aquarium? Een jaar eten en drinken. Atlas, 542 blz. € 24,90

Voormalige Volkskrant-journalist stelde bundel samen met voor elke dag een verhaal uit de geschiedenis.

Daniel Boulud: Brieven aan de jonge chef. Walewein, 160 blz. € 15,–

Aan de hand van brieven geeft de Franse chefkok praktische adviezen voor werken in een toprestaurant.

Chris Dols: De geesel der eeuw Katholieke drankbestrijding in Nederland 1852-1945. Aprilis, 130 blz. € 19,50

Rijk geïllustreerd boek met een studie over de katholieke drankweerverenigingen in Nederland.

Astrid Joosten & Thérèse Boer: Gek op wijn Gids voor beginners en genieters. Prometheus, 204 blz. € 18,95

Culinaire interviews met elf bekende Nederlandse mannen.

Puck Kerkhoven: Het grote kliekjesboek Weggooien kan altijd nog. De Boekenmakers, 214 blz. € 17,50

Tips en recepten voor het eten dat anders in de afvalbak verdwijnt.

Joseph A. Michelli: Starbucks De 5 principes van het succesverhaal .Vert. Erica van Rijsewijk, Spectrum, 224 blz. € 22,95

Onderzoek naar het interne functioneren van het koffieconcern.

Simone Moerman & Ramaz Kalmakhelidze: Georgisch Tafelen. Pereboom, 144 blz. € 14,95

Een beschrijving van het land en volk en de eettradities van Georgië.

Janneke Vreugdenhil: Eten enzo. House of Knowledge/nrc.next, 276 blz. €26,50

Bundeling van columns over de snelle en slow food keuken.