Uitslag Babsie

Janine Jansen en Babsie foto stichting AAP Stichting AAP

Bij het Kamermuziekfestival in Utrecht wordt het Carnaval der dieren uitgevoerd. De dichteres Vrouwkje Tuinman heeft teksten gemaakt voor het muziekstuk van Saint-Saëns. De violiste Janine Jansen leest die teksten over dieren straks voor. Er was alleen nog geen muziek en geen tekst over een aap. En dus liet Janine een nieuw stukje muziek schrijven. En vroeg jullie om een tekst te maken over Babsie, de aap die zij heeft geadopteerd. Dat hebben jullie gelukkig gedaan. Er zijn 27 inzendingen binnengekomen. Drie inzendingen staken erboven uit. Carlijn Hutter en Floor ten Damme hebben vrijkaarten verdiend voor hun gezamenlijke gedicht, net als Michelle Verhey. De winnaar is Hanna Nijenhuis. Zij mag haar gedicht op Tweede Kerstdag komen voorlezen.