Sprookjesstad Rotterdam

Sprookjesstad Rotterdam Dordrecht,15-11-07. Beeld uit de familie-voorstelling "Lang en Gelukkig" van het RO-theater, onder regie van Pieter Kramer. Foto Leo van Velzen Velzen, Leo van

Rotterdam is in de kerstvakantie omgetoverd tot Sprookjesstad. Er zijn sprookjesvoorstellingen, maritieme sprookjes en sprookjesworkshops. In boekwinkel Selexys wordt de poppenvoorstelling De Wonderzolder (4+) vertoond, over Tes, die ineens op haar nieuwe zolderkamer een huisgenoot heeft....Puk. In het Maritiem Museum kunnen kinderen meedoen aan een speurtocht met Kapitein Rob; waarbij de originele rekwisieten uit de film worden gebruikt. Ook worden er films over maritieme sprookjes met kapiteins, matrozen en zeemeerminnen gedraaid. En dit weekend brengt Jeugdtheater Hofpleinzijn honderdste productie: De nieuwe kleren van de keizer.

Kijk voor het programma: www.rotterdamsprookjesstad.nl