Saus in een handomdraai

Voor ruim 2 dl :2 dl ijskoude slagroom4 eetlepels fijne tafelsuiker60 ml Malaga

Zoals de kop al aangeeft, is deze heerlijke saus in een handomdraai gemaakt. Er valt niet veel over te vertellen behalve dat ze bij erg veel nagerechten past zoals (gelatine)pudding, custard, sorbet, cake, taart, chocoladeparfait, crumble of fruitsalade. De Malaga kan eventueel worden vervangen door andere zoete versterkte wijn of door likeur of eau de vie, maar met Malaga is deze luchtige saus wel heel verfijnd. Geniet ervan.

Bereiding: Klop even voor gebruik met de (hand)mixer de slagroom samen met de suiker en de Malaga in een hoge kom in enkele tellen tot een soepele, luchtige saus. Doe de Malagasaus over in een mooi kristallen schaaltje op voet of een leuke sauskom. Gebruik een kleine sauslepel voor het serveren zodat de dosering in de hand kan worden gehouden. Een mens neemt al snel te veel van deze verfijnde saus.

Florine Boucher

Morgen: Kampioen kerstkalkoen

    • Florine Boucher